A fiam örömére

A fiam valamelyik nap azzal állt elém, hogy szeretne egy apple készüléket, egy iphone telefont venni magának, de neki nincs rá elég zsebpénze – és összespórolt pénze – és szeretné, hogy ha kiegészíteném egy kevéssel. Én elmondtam neki, hogy azt gondolom, hogy nem igazán való neki egy több száz ezer forintos telefon tizennégy évesen. Én elhiszem hogy ezt látja a haveroknál vagy az iskolában, de ez nálunk nem lesz így. Erre persze meg is sértődött, és talán kicsit igaza is volt, mert a barátait nem kellett volna ebbe belekevernem, de hát kiszaladt a számon. Viszont továbbra is azt gondolom, hogy egy új készülék túlzás lenne, a régebbi készülékek pedig megbízhatatlan, hogy honnan származnak a viszonteladótól és milyen állapotban vannak.

Ma pedig a gyerek azzal állt elém, hogy megtalálta a legjobb megoldást, hiszen talált egy oldalt, az almabazar.hu-t és ott azt olvasta, hogy be lehet vinni saját eszközöket, a használt iphone felvásárlás során összegyűjtik ezeket, amiket ha kell, felújítanak hiszen ismerik ezeknek a termékeknek minden részletét és aztán új gazdát keresnek nekik. És hát ez neki tökéletes megoldás, hiszen csak jó forrásól származhat, mert saját eszközt vesznek be, a tulajdonos viszi be és nem a kereskedő szerzi valahonnan, és hát fel is újítják, így biztos hogy rossz eszköz nem fog hozzá kerülni, viszont régebbi készülékek és nem újak, így biztos hogy olcsóbban lehet hozzájuk jutni, mint az újakhoz.

Hát erre nem tudtam mit mondani, mert tényleg minden méregfogát kihúzta az általam felfestett oroszlánnak, így megígértem, hogy ha már ennyire sokat olvasgatott és utánanézett, elmegyünk és megnézzük milyen eszközök állnak így rendelkezésre, aztán majd összeül a családi kupaktanács és eldöntjük, hogy mi tévők legyünk ezzel a kérdéskörrel. Persze én már tudom, hogy a gyereknek hamarosan lesz egy használt, de megbízható helyről származó cuki iphone készüléke.