A telefonom hatalma

baleset vagy elhasználódás miatt meg nem mutatkozik milyen az, amikor a telefon vagy laptop tartalma nem lesz elérhető. Hiányérzet alakul ki, és ha még csak ennyi lenne a hatás, azt gondolom boldogok is lennénk, de nagyon sokszor meg is bénít dolgokat az adat hiánya. Nekem például a mindennapi munkám során készített képek elengedhetetlenek a munkavégzéshez. Ha összetörik a telefonom vagy ha csak nem jól működik, meg is bénultam szinte.

Ezt én ezidáig nem is nagyon ismertem fel. Mindenki erről beszél, de én valahogy sosem éreztem magaménak, mivel hogy nem is gondoltam bele igazán, hogy ha egy napra eltűnne a telefonom és annak minden adattartalma, hogyan oldanám meg a tevékenységemet. Hamarosan az élet mutatta meg, hogy sajnos sehogy.

Történt ugyanis egy hete, hogy leejtettem a telefonomat és esedékessé vált nagyon gyorsan egy Xiaomi kijelző javítás. Az még csak hagyján, hogy nem tudtam hirtelen hova, milyen szervizbe forduljak segítségért, mert hát érdeklődtem ismerősöknél és viszonylag gyorsan a xiaomiszervizshop.hu csapatánál kötöttem ki, akik azóta már tudom, hogy a legjobbak budapest területén, de arra is rá kellett jönnöm, hogy amíg javítják a telefonom semmilyen tevékenységet nem tudok csinálni a munkámban. Arra pedig már gondolni sem merek, hogy mi történne akkor, hogy ha a rajta lévő adatok elvesznének. Mondanom sem kell, hogy a férjem és a gyerekem is mindig monjda, hogy szükség lenne másolatra a telefonon szereplő adatokról, de hát az ember lusta és nincs ideje, viszont ez az egy nap is jó tanulópénz volt nekem míg nem volt jó a telefonom, hogy tényleg szükség van valamiféle óvintézkedésre, mert ha valamiért nem lehetne kinyerni a telefonból az adatokat az végzetes következményekkel járna nem csak számomra, de a vállalkozásom számára is.