Számomra a legnehezebb terület

Amikor nekem megromlott a viszonyom a volt főnökömmel, és így mondhatom azt, hogy talán az egész céggel is, azt gondoltam, hogy amit én megtanultam a tizenkét év munkaviszony alatt az építőipar területén, azt lehet hogy már saját vállalkozás keretei között kellene kamatoztatni. Nem gondoltam volna, hogy magával a céggel illetve az alapítással gondok lennének, hiszen a feleségem közgazdász és biztos voltam benne, hogy egy jó erős közös vállalkozást ki tudnánk építeni. Azt tudtam, hogy nagyon sok erőt és munkát igényel a kiépítés, de én attól sosem féltem, hogy valamibe befektessek ami később sikeres és eredményes lesz és jól működik.

Gondoltam, hogy lesznek olyan témakörök, amik nehezebben fognak menni, de nem gondoltam volna, hogy például a munkavédelmi ismeretek ennyire hiányosak nálam, és hogy egyáltalán nem fogok tudni mit kezdeni ezzel a témakörrel. Persze azt tudom, hogy kötelező, és hogy nagyon sok jogszabályi előírásnak és kötelezettségnek kell megfelelni, de a konkrét dolgokat és ismereteket nem tudom, és azt sem, hogy mik a nagy buktatók. Így aztán, mivel a feleségem is gyűlöli a jogi kérdéskört, arra az elhatározásra jutottunk, hogy keresünk magunknak valakit a piacon, aki vállalkozóként segítene nekünk ezekben a feladatokban a kis csapatával.

Mindenképpen a legjobbat akartuk a szolgáltatók közül, és mindenképpen valódi védelmet nyújtó rendszer kiépítését terveztük, ezért nekünk nem volt megfelelő a sablon dokumentumok alapján dolgozó, jogszabályi keretek közt mozgó megoldásokat kínáló vállalkozók munkája. Olyat kerestünk, aki valóban hajlandó foglalkozni azzal, hogy olyan munkavédelem és munkavédelmi oktatás legyen a cégnél, hogy nyugodtan hajthassuk mindig álomra a fejünket. Hála a jó égnek, hosszas keresgélés után, de végül az activesafety csapatának személyében meg is találtuk ezt a segítséget. Azóta is töretlen a kapcsolatunk és biztos vagyok benne hogy ez még nagyon hosszú időn keresztül így is lesz.