Bízzuk a profikra

Három éve úgy döntöttem, hogy saját céget alapítok, és azt, amit a tizenkét éves pályafutásom alatt magamba szívtam a szakmát illetően, saját vállalatban, és jobban fogom végezni, mint bárki más a piacon. Meggyőződésem, hogy vegyipari tevékenységet végző vállalat életében is nagyon fontos a kiszolgálás minősége, az ügyfélkommunikáció.

Cégem életében a profilját tekintve az egyik legfontosabb törvényi szabályrendszerrel tűzdelt, és kötelezettségeket előíró terület a tűz – és munkavédelem. Sok vállalat esetében ez egy olyan terület, ami kvázi a szükséges rossz, vagyis feladatokat és kötelezettségeket, határidőket diktál, amelyeknek bizony meg kell felelni, és ezt minél egyszerűbben és minél kevesebb energiával próbálják megoldani.

Az én gondolkodásom erről is más. Ez az egész ugyanis csak addig egy elhanyagolható, felesleges feladatokat gyártó része a vállalati működésnek, ameddig valamilyen üzemi baleset, probléma nem történik.

Egy hatósági ellenőrzés is lehet ilyen, hiszen ha nem találják a működést a szabályrendszernek megfelelőnek, akkor a nyakunkba zúdított birságok mellett még a vállalat megítélése is változhat rossz irányba. Tehát már ez a rész sem elhanyagolható, de még mindig nem rejt akkora veszélyt, mint egy tűzeset, vagy munkahelyi baleset, amely konkrét és nagy értékű károkat okozhat, munkásaink testi épségét veszélyezteti, vagy akár emberéletet is követelhet.

Én ezek miatt mindenképp egy olyan partnert kerestem a tűz- és munkavédelem területén, aki hozzám hasonló módon, komolyan veszi a megelőzés fontosságát, és mindent elkövet azért, hogy ne csak sablonok alapján kialakított szabályrendszer és tervek polcra sorakoztatott halmaza alkossa vállalatomnál a tűz – és munkavédelmi feladatok megoldását, hanem komolyan, profi módon és lelkiismeretes munkával mindent elkövessen, hogy egyedi, a cégemre szabott szabályzatok és intézkedések biztosítsák a mindennapi működésben a balesetek bekövetkezésének lekisebb kockázatát. A https://tsrsafety.hu/ cég minden várakozásomat felülmúlta. Elképesztő profizmussal és lelkiismeretes, szakértői munkával végzik tevékenységüket mindkét területen. Egy balesetünk történt a együttműködésünk négy éve alatt, de az is sajnálatos módon, maximális szinten a munkás hibájából, és a szakértői vizsgálat kimutatta, hogy semmilyen módon sem lehetett volna annak bekövetkeztét megelőzni. Sajnos maximálisan a dolgozó mulasztásából adódott.