Elismerő vagy megvető pillantás?

Mindenki számára ismerős lehet az a tekintet, amikor valahol járunk, és megbámulnak. Ilyenkor kezdünk el azon gondolkozni, hogy most jó vagy rossz értelemben néznek ránk így, hisz vékony a vonal a kettő között. Akarva akaratlanul elkezdjük vizsgálni ruházatunkat, magunkat, hogy esetleg nem e fogkrémes a szánk, vagy öntöttük le magunkat valamivel. A múltkor egy tárgyalásra érkeztem és ebbe a tekintettbe futottam bele.

Nem tudtam hirtelen hova tenni mindezt, én is elkezdtem vizsgálni a kinézetem. Amikor megérkezett a kolléganőm is a tárgyalóba, csendben megkértem, gyorsan mondja el, hogy ő mit lát rajtam, ami ennyire szembeötlő. Sajnos felhívta a figyelmem, hogy az imádott fehér tűsarkú cipőmön fekete foltok vannak. Gyorsan rohantam is a mosdóba, ahol elkezdtem tisztítani, de nem jött le. Aztán észrevettem, hogy a bőr a sarkán elkezdett kirojtosodni. Szomorú lettem, hiszen alig két hónapja vettem ezt a gyönyörű lábbelit és nem is volt épp a legolcsóbb darab. Viszont az látható, hogy ez nem gyári hiba, így a garanciális cserétől is elestem. A tárgyalás alatt végig ezen agyaltam, hogy vajon mitől lehet ez, és ahogy játszottam a lábammal az asztal alatt akkor esett le, hogy mindezt a saját autóm tette kedvenc tűsarkúmmal.

Ahogy hazaértem, elkezdtem kutatni a megoldást. Hamarosan rá is bukkantam a Heelgood oldalára, ahol megtaláltam a megoldást, ami nem más, mint a sarokvédő cipőre. Olyan elasztikus anyagú sarokvédőket találhatunk, amelyek kifejezetten a vezetés közben keletkező sérülésektől, kopásoktól hivatott megóvni kedvenc cipőnktől. Amióta ezt használom, minden cipőmet biztonságban tudhatom, és nem kell külön cipőt „befognom” csak vezetésre, és mindig átvenni, bárhova is érkezem. Igaz, azóta is megvizsgálom magam, ha ilyen tekintettel találkozom, de mára már nyugodtabb vagyok, hogy mindez többnyire elismerő pillantás.