Különleges jelkép, különleges alkalomra

A házasság nem egy könnyű társasjáték. Ha hosszú távon akarjuk jól művelni legalábbis, biztos, hogy folyamatos munkával és odafigyeléssel, folyamatos megújulással teli szövetségnek kell lennie, főleg a mai világban. Hiszen gondoljunk csak bele. Mindenki karriert épít, jól akar kinézni, edzésekre jár, háztartást vezet, ellátja a szüleit, ha épp arra van szükség, és mindemellett még próbál a társas kapcsolatok terén is jó vonalakat ápolni, hiszen barátokra mindenkinek szüksége van.

Mindenki fáradt, hiszen próbál minden területen helyt állni, és pont ezért mindenki rohan is. A türelem és a kedvesség, odafigyelés sokszor sajnos csorbát szenved a társas kapcsolatokban. Ekkor kezd el minden hanyatlani. A férjem véleménye az, hogy meg kell próbálnunk kicsit lazábban venni a nem várt eseményeket, a kudarcokat, ha valami nem épp pontosan úgy alakul ahogyan azt terveztük.

Erre van egy tökéletes szólás- mondása, amit már számtalanszor mondtunk egymásnak, mikor nehéz helyzetben kezdett fogyni a kitartás és a türelem. Ez a következőképp hangzik: „ha az élet citromot adott facsard kis és csinálj egy limonádét”. Mi nagyon sok nehéz helyzetet, szituációt éltünk így át közösen, akár a közös kapcsolatunk tekintetében is. Sokszor sajnos az ember saját elvárásai okozzák önmagán belül a legnagyobb feszültséget. Szerettem volna egy olyan ajándékot adni a tizedik évfordulónkra, ami igazán különleges, és ezt a sokat használt szólásunkat tükrözi.

Arra jutottam hosszas gondolkodás után, hogy a legjobb lenne erre egy egyedi pulóver. Kaptam is hozzá egy tökéletes ajánlást, és a szolgáltatót felkeresve egy igazán különleges, egyedi, mégis hordható, számára tökéletes ajándékot megalkotnunk. A szolgáltató nagyon segítőkész volt, szakmailag mindenben támogatott a véleményével és ötleteivel, így sikerült nem pusztán szép és tökéletes, de hosszú időn át tartó és hordható egyedi pulóvert adnom ajándékba. Azóta már, ha ez a mondat elhangzana, előfordul, hogy a férjem csak bemegy a szobába csendben, felveszi a kis egyedi pulcsiját, és kijön benne. Azt hiszem ez ilyenkor többet mond minden szónál.